Mutiny #9

Mutiny-kokoelmastani puuttunut #9 käveli vastaan muutamalla rahalla, joten tarjosin sille kodin. Lehti on syyskuulta 1996, mutta iästään huolimatta se imaisi odotetusti mukaansa. Janne Mäki-Turjan Japani-musiikkia käsittelevä kirjoitus oli oivallinen, vaikka luulen että sen vaikutus 90-luvulla aiheeseen tarkemmin perehtymättömille on ollut suurempi kuin tänään, jolloin hämärimmätkin jutut löytyvät melkein nurkan takaa netistä.

Weepikes-haastis oli iloinen yllätys. Rikollisen aliarvostettu yhtye, josta en ole erityisemmin juttuja nähnyt, johtuen ainakin siitä, että löysin yhtyeen pari EP:tä vasta muutama vuosi sitten. Myös Mother Goose -jututus tarjosi mielenkiintoista infoa, nykyisinhän yhtyeestä kirjoitetuissa jutuissa fokus on siellä, että levyjä on tehty jo mokomallinen, vuosia on mittarissa ja jostain syystä vielä tehdään musiikkia, vaikka se ei myy. Että miten ne jaksaa, oijoi.

Lehdessä lisäksi Pentti Dassumin Chokebore-juttu, Mutinyn ”brittipop”-opas, Submerged-haastattelu (lisää osia sarjaan unohtuneita/kadonneita Bad Vugum -yhtyeitä) ja verrattain paljon levyarvioita. Arvioista löytyi nopeallakin vilkaisulla ainakin pari-kolme levyä, jotkä täytyy hankkia kuulolle.

Mutta miksi lukea 15 vuotta vanhaa lehteä? Koska se tarjoaa edelleen enemmän kuin monet tämän päivän lehdistä. Sen sijaan, että käyttäisin aikaani huomatakseni, että nykylehdissä kirjoitetaan lähinnä mainosbudjetin omaavista artisteista, tai että niissä ei osata katsoa lainkaan taaksepäin (esim. Rumbassa kirjoitettiin keväällä, että Wrecking Queens on eittämättä Suomen uskottavin tyttöbändi, koskaan, ikinä..), voin lukea Mutinyä, jolla ei ole em. ongelmia, ja jonka tekstit ovat – kiitos näkemyksellisen Janne Mäki-Turjan – alati ajankohtaisia. Kuinka moni muu uskalsi vuonna 1996 sanoa, että Kemiallisilla ystävillä on käsissään avaimet suomalaisen rockin pelastukseen?

Mainokset
Mutiny #9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s