My First Period (NSFW)

Usein kuulee varsinkin vinyyli-ihmisten valittelevan kuinka CD-levyissä on kansitaide onnetonta. Monta kertaa onkin, varsinkin alunperin vinyylillä ilmestyneissä levyissä; olisi kai typerää olettaa, että LP-kokoiseksi suunniteltu kansi välittäisi saman alle kuudesosan koossa? Nykyään tätä ongelmaa ei samassa määrin ole, kun kansien lähtökohta on yleensä CD-koossa, mutta kyllähän iso aina näyttää paremmalta.

Harvemmin levyn kansi kuitenkaan kuvaa sisältöä erityisen osuvasti. Toki sitä mielessään synnyttää merkityksiä vaikka minkälaisen kuvan ja musiikin välille, mutta vain toisinaan osutaan naulan kantaan – niin että jo kansitaiteen nähtyään tietää mitä tuleman pitää. (OK, kyllähän bulkki-huoltisiskelmä ja vastaavat kansalliset erikoispiirteet näkyvät kauas).

Näin kävi My First Periodin Yes, Torture Here -kasetin (Sideffect & Rabbit ILSN, 2009) kanssa. Kasetti on pakattu VHS-koteloon, joka on koristeltu mm. erilaisin aikuisviihdekuvin. Ei mitään perinteisintä pehmoilua, vaan nahkaremmejä, nyrkkejä ja sen sellaista. Mukana on myös erinäisiä seuranhakuilmoituksia (mm. ”52 v. posliini herkku perse Espoosta haluaa tulla arkiaamuisin luoksesi lääkärileikkeihin, tutkimuksiin, perseen poraukseen” ja ”Haluaisin, että nussisit kiimaista persettäni, piiskaisit sen punaiseksi, imettäisit kulliasi ja kusisit päälleni. Pk-seutu. Mikko, puh. 050-505X XXX. Huom! Ei rahasta, vaan himosta!”).

Kasetti on kiinni kotelossa kahdella ruuvilla, eikä muuta kannata sanoakaan. Suosittelen.

etukansi
takakansi
sisältö
ruuvit

www.myspace.com/myfirstperiod

My First Period (NSFW)

3 kommenttia artikkeliin ”My First Period (NSFW)

 1. Anonyymi sanoo:

  tää saamari otti ja loppui heti kun rabbit pisti sen aleen. seurailin aikoinaan kansitaiteen kehitystä keittiön pöydällä, silloinen kämppikseni kun yhtyeessä vaikutti. alkutekijöissäänkin oli varsin hirvittävä tekele. ovat kaiken kukkuraksi yhtye on kuulemma hajonnut. höh.

  t. Joel/ Errorkraut
  errorkraut.tumblr.com

  Tykkää

 2. Höh, ikävää, siksi mielenkiintoinen homma tää kasetti on. Mutta eiköhän tekijöiden nimiin törmää jatkossakin jonkun musaprojektin yhteydessä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s